Vliegreis met kindjes naar Bali

Benieuwd hoe wij een lange vliegreis naar Bali met kindjes hebben volbracht?

Maanden hebben we ernaartoe geleefd, en nu is het eindelijk zo ver. We gaan met z’n vieren naar Bali. Na grondig onderzoek kozen we voor een nachtvlucht met een korte overstap op Singapore op de heenweg. Wat waren we gespannen zeg, bang voor hoe de kinderen zich zouden gedragen zo’n lange tijd in het vliegtuig. Onze grootste uitdaging was om dit niet te laten merken aan de kinderen. Ongelofelijk maar waar, ze hebben in het vliegtuig wel 6 uur aan een stuk geslapen. Het scheelt dat op een gegeven moment de lichten uit gaan en het erg rustig wordt in het vliegtuig, op een enkele snurker hier en daar na dan. De kinderen hebben zich de rest van de tijd goed kunnen vermaken met het scherm voor zich en speelgoed. Dit keer was ik goed voorbereid en kocht ik bij de Action allemaal kleine speeltjes (lees; prullaria) om de kinderen mee zoet te houden tijdens de vlucht. Op d e momenten dat de verveling leek toe te slaan kregen ze iets kleins. Grappig dat de kinderen zo blij zijn met kleine speeltjes. Ik kwam de tip vaak tegen in blogs over reizen met kinderen en ik weet nu, dat is ook mijn grote tip.

Verder hebben we de kinderen een half uur voor het vliegen een reistabletje gegeven en allebei neusspray. Drie maanden geleden zijn we met de familie naar Corfu gevlogen, totaal onvoorbereid. Vieve begon tijdens het inzetten van de landing onwijs te schreeuwen en huilen, later bleek dat ze last had van haar oortjes. Nu hadden we ook gummybeertjes meegenomen en hebben we de kindjes niet gehoord tijdens het opstijgen en landen.

BDB82D5D-5CBD-4BB4-839B-27789F3D9677

We vlogen met KLM van Amsterdam naar Singapore, we werden goed verzorgd qua eten en drinken in het vliegtuig. Omdat je met kleine kindjes reist mag je als eerste boarden, dus niet aansluiten in een lange rij met nerveuze kindjes en ouders. Wel had ik verwacht dat de kinderen tijdens de vlucht wat meer service zouden krijgen van KLM. Ik had wel eens gehoord dat kinderen tijdens de vlucht een vliegtuigje van KLM zouden krijgen of een kleurboekje met kleurtjes maar dat was niet het geval. Jammer.

IMG_0792

IMG_0817

Na een vlucht van ongeveer 12,5 uur hadden we een stop van 2 uur in Singapore. De kindjes keken hun ogen uit, mensen van over de hele wereld zagen ze voorbij komen. Traditionele kleding, mondkapjes en nog veel meer. Het vliegveld is zo onwijs groot, we moesten ongeveer 40 minuten lopen naar de gate dus toen zat de meeste tijd er al op. Het laatste stukje van de reis, van Singapore naar Bali, zijn we met Garuda Indonesia gevlogen. Dit was ten opzichte van de eerste vlucht een piece of cake. Na 2,5 uur vliegen kwamen we aan op Denpasar, Bali. Onze bagage hadden we snel bij elkaar en toen moesten we op zoek naar onze chauffeur. Wat een uitdaging, ik heb nog nooit zoveel mensen met bordjes/blaadjes zien zwaaien met daarop een naam. Jeetje, de één nog enthousiaster zwaaiend dan de ander. Dan kom je helemaal gaar uit het vliegtuig na zo’n lange reis en moet je ook nog is op zoek naar de juiste chauffeur. Bijna kruipend gingen we voorbij aan de massa maar onze naam vonden we nergens. We besloten door te lopen naar buiten waar we werkelijk waar belaagd werden door een groep taxichauffeurs. Uhhh.. dan toch maar weer naar binnen waar het relatief rustiger was. Want constant aangesproken worden door een taxichauffeur is ook niet alles als je moe bent.

IMG_0812

IMG_0826

Na een paar telefoontjes bleek dat onze chauffeur inderdaad tussen de menigte binnen stond maar dat we hem gemist hadden. Samen zijn we naar zijn taxibusje gelopen en hebben we de koffers ingeladen. Het viel me direct op hoe lief en behulpzaam ze zijn, je hoeft niets zelf te doen. Ze willen het liefst alles uit handen nemen. Met een tijdsverschil van 6 uur (later) was het inmiddels al 22.30 uur in bali. We hadden nog een rit van 3,5 uur te gaan, slingerend door smalle zigzaggende wegen. De grootste uitdaging was om het vliegveld af te komen, wat was het druk zeg. Volgens onze chauffeur was dit geen uitzondering.

De tips die ik mee wil geven voor het reizen met kinderen zijn:

  1. Gebruik reistabletten, niet alleen tegen reisziekte maar het heeft ook een versuffende werking. Wij kochten primatour.
  2. Zorg dat je snoepjes mee hebt voor het opstijgen en het landen. Wij hadden gummybeertjes gekocht omdat ze hier goed op moeten kauwen. Let erop dat je ze voor de vlucht niet zoet houdt met veel snoep want dan willen ze tijdens het opstijgen niets meer. Tijdens het opstijgen en landen mag je niet opstaan om bij je handbagage te komen dus stop het vast in het vakje voor je als je instapt.
  3. Neusspray; doordat de luchtdruk in het vliegtuig veranderd tijdens het opstijgen en het landen kunnen de kindjes last krijgen van het trommelvlies. Het is belangrijk om kindjes te laten slikken, gapen en kauwen. Dit kun je doen door het geven van snoepjes en drinken tijdens het opstijgen en landen. Maar een half uur voor het opstijgen en landen kan je ook een neusspray gebruiken. Let erop dat hier xylometazoline inzit, dit zit in Otrivin of Nasivin. De neusspray zorgt ervoor dat slijmvliezen slinken en er minder druk op de oren komt te staan.
  4. Draagzak, wij hebben een tula draagzak meegenomen op reis. Vooral tijdens het overstappen kwam deze erg van pas. Het was een heel eind lopen naar de gate wat Vieve niet volhield omdat ze zo vermoeid was. Hiervoor hebben we de draagzak gebruikt. Tijdens de tweede vlucht viel Vieve in slaap, we hebben haar toen al slapend over getild in de draagzak waardoor we gewoon met de koffers konden sjouwen en Vieve kon blijven slapen.
  5. Raf en Vieve hebben allebei een Bontoy, een reiskoffertje op wieltjes waar ze op kunnen gaan zitten en zo zelf over het vliegveld kunnen rijden. Ook kun je hier een touw aan maken waarmee je de koffertjes kunt trekken. De koffertjes hebben genoeg plek voor speelgoed, een extra setje kleding en een knuffel. Ideaal want zo kunnen ze zich op het vliegveld goed vermaken. Ze zijn niet goedkoop maar wij hebben er al veel plezier van gehad.

Trackback van jouw site.