Recept | Oreo Cheesecake
Dit weer vraagt om een heerlijke cake of taart, samen met Raf heb ik een lekkere oreo cheesecake gebakken. Slecht maar oh zo lekker..
Wat heb je nodig?
- 310 gram oreo koekjes
- 80 gram boter
- 200 gram MonChou (roomkaas)
- 100 gram Griekse yoghurt
- 100 gram witte chocolade met crisped rice
- Springvorm
Hoe ga je te werk?
- Maak de koekjes fijn, dit kan met een keukenmachine. Zelf gebruik ik ook wel eens een staafmixer of doe ik alle koekjes in een afgesloten zak en sla ze dan met een deegroller fijn.
- Smelt de boter in een pannetje, meng de gesmolten boter door de koekkruimels en schep de helft van het mengsel op de bodem van de springvorm. Druk met de bolle kant van een lepel de koelkruimels aan tot een egale laag.
- Doe de roomkaas en yoghurt in een kom en pureer dit met een staafmixer. Snijd de witte chocolade fijn en schep dit voorzichtig door het mengsel. Verdeel het mengsel over de koekjesbodem.
- Verdeel de rest van de koekkruimels over het roomkaasmengsel en druk voorzichtig glad.
- Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Neem de cheesecake uit de koelkast en haal de taart uit de springvorm. Schuif voorzichtig met een brede spatel de cheesecake op een bord. Leg op de bovenkant van de taart nog een bord en draai de cheesecake om.
Jammie! Eet smakelijk..
Trackback van jouw site.
sjoukje
| #
O wat n heerlijke tip. Ga ik ook eens doen!! Fijn omschreven uitleg.
Reply