Recept | Mueslikoekjes

Het is tijd voor een lekker recept, dit keer maakte ik mueslikoekjes. Deze koekjes maak je in een handomdraai. Benieuwd hoe je deze koekjes maakt? Met dit recept maak je 40 overheerlijke mueslikoekjes.

FullSizeRender-62FullSizeRender-66FullSizeRender-69

Wat heb je nodig?

  • 100 gram muesli, ik kocht spelt&noten bio muesli. Erg lekkere en gezonde muesli.
  • 100 gram donkere basterdsuiker
  • 150 gram boter
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 ei
  • 50 ml melk

Hoe maak je de mueslikoekjes?

  1. Om te beginnen verwarm je de oven voor op 200 °C.
  2. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en snijd de boter in stukken.
  3. Meng in een grote kom alle ingrediënten en kneed het tot een samenhangend geheel. Je kunt het beste met je handen kneden, het deeg is nogal dik en plakkerig.
  4. Neem de bakplaat en vet deze in. Maak van het deeg koekjes van ongeveer 1/2 centimeter dik. Zorg dat er wat ruimte tussen de koekjes zit, ze kunnen een beetje uitlopen.
  5. Doe de bakplaat met de koekjes in de oven voor ongeveer 15 minuten, kijk ondertussen even of de koekjes niet te snel verkleuren.
  6. Neem de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen.

FullSizeRender-58FullSizeRender-67FullSizeRender-64

Uit het deeg kun je gemakkelijk 40 koekjes halen, maarrrrr het deeg is echt te lekker! Kleine tik van mij is om deeg te eten, te lekker maar achteraf altijd zo’n rare smaak in m’n mond!

De koekjes smaken heerlijk, veel bakplezier!


Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter