Recept | Koude pastasalade met rode pesto en spekjes

Mijn favoriete recept voor de warme zomer avonden is met stip op nummer 1 een koude pastasalade, lees nu in mijn blog hoe ik deze maak.

 

Blogkoudepastasalade2

Een paar jaar geleden zijn we in de zomer op de boot van vrienden gaan bbq’en, een vriendin zorgde voor de salade. Ze maakte deze te lekkere pastasalade. Sindsdien maak ik deze regelmatig, voor bij de bbq maar ook als avondmaaltijd. Vooral als het heel warm is vind ik deze salade ideaal. Ik maak vaak zoveel dat we de dag erna er nog van kunnen eten, en vaak is de salade dan nog lekkerder ook.

Blogkoudepastasalade1

Blogkoudepastasalade3

 

Wat heb je nodig?

  • 350 gram fusilli pasta, ik pak vaak de gekleurde variant; tricolore
  • 250 gram spekreepjes
  • 3 paprika’s, 2 x rood en 1 x geel
  • Klein blikje mais
  • 1 grote zoete ui
  • 1 potje rode pesto
  • Peper en zout

Hoe ga je te werk?

Ik begin altijd met het snijwerk, dan heb je het vervelendste maar gedaan. De paprika’s en de ui snij je in kleine stukjes, dit doe je bij elkaar in een grote saladekom. Dan kook je de fusilli pasta zoals beschreven staat op het pak. Ondertussen bak je de spekreepjes, ik bak deze altijd lekker hard. Als de spekreepjes klaar zijn laat je deze uitlekken op keukenpapier, zo zijn ze niet meer zo vet. De pasta spoel je af met koud water. Dan voeg je de fusilli pasta, spekreepjes en de mais toe aan de saladekom en roer je dit goed door elkaar. Vervolgens voeg je de rode pesto toe aan de salade en peper&zout naar smaak. De pasta is op z’n lekkerst als deze een tijdje in de koelkast heeft gestaan.

Dit gerecht is geschikt voor 3 tot 4 personen.

Blogkoudepastasalade6

 

Blogkoudepastasalade4

Blogkoudepastasalade3

Tip: De Peper&zout molen van Nicolas Vahé is echt een aanrader, zo smaakvol. Net als alle andere producten van dit merk overigens. Deze producten zijn het geld echt waard!

NicolasVahe8

NicolasVahe1

Jammie, smullen maar!


Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter