Pilea baby

Groen in huis. Een aantal jaren geleden moest ik er niet aan denken om planten in huis te hebben. Ik vond het zo degelijk en stoffig. Totdat ik de pilea tegenkwam op instagram. Pilea peperomioides oftewel de pannekoekenplant. Deze naam heeft het plantje te danken aan de bladeren, deze hebben de vorm van een pannenkoek.

image1-2

image2

Het is zo’n leuk plantje. Ik kan me nog goed herinneren hoe ik mijn eerste pilea plant kocht. Op instagram zag ik een advertentie voorbij komen met daarin de moederplant, een redelijk grote pilea. Stom als ik was liet ik het plantje verzenden via Kiala! Super enthousiast haalde ik het pakketje op bij een Kiala punt in de buurt. De medewerker die mij de doos overhandigde klungelde er nogal mee en ik hield mijn adem in. Thuis aangekomen kon ik niet wachten om de doos te openen… Wat bleek… Een hoopje aarde en overal kapotte bladeren.
Stom stom stom.. Een plantje op deze manier verzenden is dus geen aanrader! Na een korte mailwisseling met de verkoopster kreeg ik een pilea stekje thuis gestuurd.

image3

image4

Dit stekje doet het enorm goed en staat te pronken op mijn eettafel. Nu ben ik stiekem zelf degelijk en stoffig;-) Het leuke aan de pilea plant is dat je deze vrij gemakkelijk kunt stekken. Ik heb al een aantal pilea ‘baby’s’ mogen krijgen. Het stekken werkt als volgt:

Laat het stekje eerst goed groeien aan de ‘moederplant’, knip deze er niet te snel af. Ja je leest het goed, de stekjes dien je eraf te knippen. Knip het stekje zo dicht mogelijk van de moederplant af zodat er zoveel mogelijk wortels aan het stekje behouden blijven.

Zodra je het stekje van de moederplant knipt zet je deze in het water zodat deze goed kan wortelen. Heeft het stekje voldoende wortels dan kun je hem in de aarde zetten. Let op! Geef het stekje dan niet teveel water.


Trackback van jouw site.

Reacties (7)

 • Avatar

  Anoniem

  |

  Hoi! Wat een leuke blog heb je!
  Ik vroeg me af of je mss stekjes hebt die je verkoopt?
  Dankjewel alvast!
  X

  Reply

 • Avatar

  Renske van Raaij

  |

  Hoi! Wat een leuke Blog heb je! Ik vroeg me af of je mss stekjes hebt die je wilt verkopen?
  Dankjewel alvast

  Reply

  • Avatar

   Ilse

   |

   Hi! Bedankt voor je compliment! Stuur me even een mailtje op info@happyjune.nl. x

   Reply

 • Avatar

  Els

  |

  He,

  Ik heb ook een pilea met de nodige baby plantjes, maar ik vroeg me af of je de stekjes ook eerst in een stekpotje moet doen, of dat ze ook gelijk in een dichte pot met aarde kunnen worden gezet?

  Reply

  • Avatar

   Ilse

   |

   Hi! Ik zet de stekjes meestal eerst even in het water, dan schieten ze nog meer wortels en zijn ze klaar om in de aarde gezet te worden:)

   Reply

 • Avatar

  Lou

  |

  Hi, ik heb ook een pannekoekenplantje, maar de onderste bladeren worden slap en vallen dan langzaam uit. Is dit normaal? In het midden groeien wel alsmaar blaadjes bij die netjes omhoog staan.

  Reply

  • Avatar

   Ilse

   |

   Hi! Dat heb ik bij de ‘moederplant’ ook. Wat ik ook doe de bladeren blijven bruin en gaan slap hangen. Gek genoeg blijft deze plant baby’s geven, die haal ik er steeds vanaf en die doen het super… Liefs Ilse

   Reply

Laat een reactie achter