Lifestyle | Schans Mook

Mook heeft er een nieuwe hotspot bij, restaurant Schans! Hier kun je heerlijk lunchen, borrelen en dineren. Wat een hippe plek, het restaurant is Scandinavisch ingericht. En dat is heel goed gelukt.

De vijf jonge, hippe vrienden Evelien, Milan, Peter, Jochem en Luuk hebben 18 mei 2016 Schans in Mook nieuw leven ingeblazen. De vijf vrienden kennen elkaar van school, het Elshofcollege in Nijmegen. Allemaal hebben ze ervaring in de horeca, nu vormen ze samen een team en runnen ze restaurant Schans.

RestaurantSchansMook29

RestaurantSchansMook26

RestaurantSchansMook19

RestaurantSchansMook11

RestaurantSchansMook17

Vorig jaar in juni namen ze voor het eerst een kijkje in het pand, wat toen al een paar maanden leeg stond. Het pand is in 1956 gebouwd door de grootvader van één van de vrienden en werd gebruikt als hotel, cafe en restaurant. Het pand is altijd in de familie gebleven. De vrienden hebben het prachtig verbouwd, er is veel liefde en aandacht in gestoken. De stijl is Scandinavisch met een industriële tint. Je raakt niet uitgekeken op de inrichting. Je kunt zien dat er veel tijd is besteedt aan de inrichting.

RestaurantSchansMook23

RestaurantSchansMook33

RestaurantSchansMook21

RestaurantSchansMook30

Maar je komt er natuurlijk voor het eten. Afgelopen week heb ik er mogen lunchen en een keer mogen dineren. Tijdens de lunch was het heerlijk weer en hebben we buiten op het terras gezeten, de stoelen zijn niet alleen mooi maar zitten ook lekker. Als zwangere vrouw kan ik vertellen dat niet alle mooie stoelen ook lekker zitten. Maar deze wel! De lunchkaart is beperkt maar goed, ik nam de sandwich Caprice en mijn man brood met een kroket. Goede keus, ook de borden waren erg leuk. Antieke borden met een bloemenrandje, zag er leuk uit. Kortom een goed verzorgde lunch.

RestaurantSchansMook3

RestaurantSchansMook6

RestaurantSchansMook22

RestaurantSchansMook4

Voor de verjaardag van mijn schoonbroer zijn we met de familie gaan dineren bij Schans. Vooraf had ik de asperges die op drie verschillende manieren bereid waren, zo lekker. Thuis probeer ik ook wel eens asperges te maken, maar zo lekker als dit wordt het nooit. Ook de risotto als hoofdgerecht is een aanrader. Alsof het nog niet genoeg was bestelde we ook nog hangop als toetje, als je dan toch bezig bent;-).

RestaurantSchansMook38

RestaurantSchansMook25

In de zomer gaan ze ook ijs verkopen uit een retro ijskar, dat moet natuurlijk geproefd worden! Het is ook leuk dat ze aan de kids hebben gedacht, aan de zijkant zit nog een riant terras met een grote zandbak en een overdekt stuk met allerlei kinderspeelgoed.

RestaurantSchansMook

RestaurantSchansMook1

RestaurantSchansMook9

Ik heb het geluk dat Schans erg dicht bij mijn huis is, nog geen 10 minuten lopen. Deze zomer zal ik regelmatig op het terras te vinden zijn. Tijdens mijn bezoek heb ik een rondleiding gekregen en de enthousiaste plannen gehoord, op den duur wordt er geïnvesteerd in hotelkamers. Ik wens de vijf vrienden heel veel succes en plezier, top concept!

RestaurantSchansMooklogo

Lunch ⋅ Borrel · Diner

Schans Mook

Rijksweg 95

6585 AB Mook

024- 7370300

www.schansmook.nl

 


Trackback van jouw site.

Reacties (2)

 • Avatar

  anne

  |

  een mooi stukje over Schans
  het klopt allemaal en de plek is fantastisch
  heerlijk in het zonnetje onder op het terras of onder de paraplu tot laat in de avond! en hou je niet van de zon er is altijd een plekje in de schaduw
  en met leuk uitzicht op de weg
  rustig en ook altijd vertier net wat je wilt

  Reply

  • Avatar

   Ilse

   |

   Hi Anne, ik vind het ook een pluspunt dat het aan de weg ligt. Er is van alles te zien! De plek is inderdaad fantastisch, het kan niet anders dan dat Schans goed gaat lopen!

   Reply

Laat een reactie achter