Is jouw huishouden Spik & Span?

Woon je ook op jezelf en vind je het lastig om het huishouden te combineren met alle sociale verplichtingen? De meiden van Spik&Span hebben RegelMaat ontworpen, een kalender die je overzicht en structuur biedt!

Deze blog is geschreven door de meiden van Spik&Span.

SpikSpan1-e1461579116760

Op jezelf wonen

Vroeger keken we daar allemaal naar uit. De dag dat je met al je verhuisdozen achterin de kofferbak van de auto van je vader vertrok naar jouw eerste echte plekje. We droomden ervan om een eigen plekje te hebben dat vormgegeven was op de manier hoe wij dat wilden. Een schilderij hier, een cactus daar, een tafeltje hier, een vaasje daar, het was een droom van ons ieder. En toen eenmaal de verhuisdozen waren uitgepakt en de meubels op zijn plaats stonden kon het echte leven pas beginnen. Tot ziens ouderlijk huis, welkom eigen paleisje. De eerste tijd leek zo makkelijk te gaan: bijtijds opstaan, naar werk of school gaan, boodschappen doen, koken en eten, sporten, met vrienden afspreken, een filmpje kijken. Totdat je er op een gegeven moment achterkwam dat er iets niet helemaal klopte uit het rijtje. Je keek rond in jouw paleisje en iets viel je op. Er lagen kruimels op de tafel, het aanrecht was vet, er zat een stofnestje in het hoekje van de je slaapkamer, de wc zag er niet meer fris uit, er lag viezigheid op de vloer, kortom: het was een bende. Toen begon er een belletje te rinkelen. Het huishouden. He-le-maal vergeten! Wat waren we toch gewend aan die goede, oude tijd dat je moeder je bed opmaakte, je kamert kwam stofzuigen en elke dag een lapje over de tafel haalde. Op jezelf wonen kent zo ook zijn andere kanten. Het huishouden bijvoorbeeld. Iets waar vrijwel iedereen tegenop ziet. Je vraagt jezelf af hoe je dit kan combineren met alle andere dingen die je moet doen. Wat moet je eigenlijk precies doen in het huishouden? Hoe moet je dit doen? En hoe vaak moet je dit doen?

Geen stress, wij zijn er

Wij zijn Spik&Span en wij gaan ervoor zorgen rust en regelmaat in jouw leven komt. In de jaren ’70 was dit zelf een begrip: ‘Zolang er rust, ruimte en regelmaat was, kwam alles goed.’ En we zorgen niet alleen voor rust en regelmaat, we geven je ook nog eens handige tips, interessante facts en grappige quotes. Wij, Shirley, Roos, Marloes, Martine, Sofie, Demi en Jeanine, hebben de RegelMaat ontworpen. De RegelMaat is een kalender die bestaat uit 52 weken. In deze kalender staan wekelijkse taken maar ook extra taken. De extra taken zijn taken die je niet iedere week hoeft uit te voeren maar bijvoorbeeld om de week, elke maand, een keer per kwartaal of een keer per half jaar. Wist jij bijvoorbeeld al dat je blauwe schoonmaakdoekjes bedoeld zijn om het interieur te poetsen? En wist jij al dat als je een beetje parfum in de stofzuiger sprayt deze geur zich door het hele huis verspreidt? En dat je met een halfuurtje stofzuigen zo 120 calorieën verbrandt? Wij wisten het namelijk niet! In de kalender heb je bovendien ook ruimte voor notities waarin je kan opschrijven op welke dag je de taken gaat uitvoeren bijvoorbeeld. De RegelMaat biedt starters, studenten en andere op zichzelfwonenden rust en regelmaat, structuur en houvast. Wanneer je een taak voltooid hebt, kun je deze afvinken. Zo weet je precies wat je al hebt gedaan en wat je nog moet doen.

RegelMaat 4

RegelMaat 1

Vanwaar de behoefte aan meer regelmaat in ons leven?

We hebben gesignaleerd dat we in een ‘Stress Society’ leven. Vroeger had men veel minder keus. Je vrienden woonden in de buurt, je werk was aan de andere kant van het centrum (of hooguit een halfuur fietsen), mensen bleven langer thuis wonen en de activiteiten die men ondernam waren simpelweg niet zo uitgebreid als nu. De samenleving waar wij nu in leven is druk. Mensen bewegen zich binnen no time van hot naar daar en verder. De activiteiten die we ondernemen moeten iets speciaals bieden, ons werk mag (maar liefst) twee uur reizen zijn, we hebben vrienden die over de hele wereld wonen en.. ohja, het huishouden. Dat hoort er natuurlijk ook nog bij. In deze drukke samenleving waarin de virtuele wereld ook voor nog meer prikkels zorgt, hebben wij daarom gekozen voor een tastbaar product om ervoor te zorgen dat de starters, maar ook anderen die zich herkennen in het probleem, meer rust en regelmaat ervaren.

team

Heb je interesse?

Je kunt de RegelMaat bestellen door een mailtje te sturen naar spik-span@hotmail.com. Wij mailen jou dan terug met de betaalinstructies en binnen 1 á 2 weken heb jij de RegelMaat op jouw deurmat liggen. Hij kost 13,95 inclusief verzendkosten!

Wil je meer van ons weten? Dan kan je altijd een kijkje nemen op onze Facebookpagina !


Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter