Interieur | Update babykamer

Ben je nieuwsgierig hoever we zijn met het verbouwen en inrichten van de babykamer? Lees dan snel verder..

De geboorte van ons kleine meisje komt steeds dichterbij, hierdoor begint mijn nesteldrang ook wel aardig naar boven te komen. Ik merk dat ik de laatste tijd erg onrustig was doordat er nog veel moest gebeuren voor de babykamer.

Laat ik beginnen bij het begin, een echte kamer voor ons kleine meisje hadden we nog niet. We hadden wel een kamer over maar deze was erg klein en zonder ramen. Al snel kwamen we op het idee om een dakkapel te plaatsen over de hele breedte van de kamer. We hebben het geluk dat mijn vader dakkapellen maakt en dus ook uittekent, samen hebben we alle ideeën op papier gezet. We wilde het liefst geen schuine muren meer in de babykamer en zoveel mogelijk licht en ruimte. Samen hebben we een datum geprikt en familie en vrienden opgetrommeld, 2 april was het dan zover. De dakkapel werd geplaatst. Zo spannend. ‘S morgens was het nog een klein donker hok en aan het eind van de dag was het een volwaardige kamer met enorm veel licht. Ik raak niet uitgekeken in het kamertje. Datzelfde weekend is er ook een begin gemaakt aan de afwerking, het dak is waterdicht gemaakt en aan de binnenkant is het kamertje dicht getimmerd.

babykamer5

babykamer1

babykamer7

Toen was het tijd voor het stucen van de muren. Weer een geluk, schoonvader is een erg goede stukadoor! Nu ik dit schrijf besef ik wat een geluk wij hebben met zulke handige mensen in de familie. Toen de muren gestuct waren begon ik het eindresultaat steeds beter voor ogen te krijgen, ik kon niet wachten totdat het stucwerk droog was zodat we konden schilderen. Afgelopen weekend was dit eindelijk zover. Manlief heeft de muren en het plafond geschilderd. Dit hebben we geschilderd in de kleur (nou ja kleur, hihi) gebroken wit 9010, de rest van het huis is ook geschilderd in deze kleur dus dat leek ons wel passend.

babykamer8

babykamer2

babykamer3

Ook heeft manlief ondertussen de vloer gelegd en zijn de plinten tegen de muur bevestigd. Ik kon natuurlijk niet wachten om alvast wat meubeltjes neer te zetten, ondanks dat de plinten en het raamkozijn nog afgelakt moeten worden. Hoezo ongeduldig? Of is dit gewoon nesteldrang?

babykamer6

Nu twijfelen we enorm of we nog wat kleurvlakken aanbrengen op de muren, de kleuren zijn al gekocht. Oud roze en een zachte lila kleur. Twijfel twijfel twijfel..

Ik ben benieuwd wat jullie zouden doen, we hebben natuurlijk al een hoop accessoires klaar liggen om de kamer een meisjes uitstraling te geven.

Zodra de kamer klaar is zal ik dit laten zien in een blogpost!


Trackback van jouw site.

Reacties (5)

 • Avatar

  toos

  |

  Ziet er mooi uit Isle je ziet dat ze welkom is

  Reply

 • Avatar

  Annette

  |

  Wat is het een prachtige ruimte geworden! Het licht stroomt binnen, erg mooi! Ben benieuwd naar het bedje als het gevuld is, wordt het nog mooier!

  Reply

 • Avatar

  Sjoukje

  |

  Wat n geluk met zoveel handige mensen in de familie 🙂 Het is zo’n prachtig kamertje geworden!!

  Reply

  • Avatar

   Ilse

   |

   Dankjewel voor het compliment! Ben erg trots en blij met zulke lieve familie leden:)

   Reply

Laat een reactie achter