Interieur | Underlayment toevoegen aan je interieur

Het is helemaal hip tegenwoordig, het toevoegen van onbehandeld hout in je interieur. Dit kun je op heel veel verschillende manieren doen. Ik heb een paar leuke ideeën op een rijtje gezet.

Onbehandeld hout is precies zoals het klinkt, hout welke niet behandeld is met bijvoorbeeld een olie, lak, beits of wax. Binnen in je interieur kun je in principe alle hout onbehandeld laten, of dit praktisch is is nog maar de vraag. Onbehandeld hout is niet altijd even makkelijk schoon te krijgen, een onbehandelde tafel is lastiger om schoon te krijgen. Drinken en etensresten ‘trekken’ sneller in de tafel wanneer deze onbehandeld is. Een behandelde tafel heeft een beschermlaag waardoor deze gemakkelijker schoon te krijgen is.

Buiten meubels dien je in principe altijd te behandelen met een olie, lak, beits of wax. Dit om het meubel te beschermen tegen weersinvloeden. Een mooie bijkomstigheid is dat je het meubel een kleur naar keuze kunt geven door het te behandelen. Onder andere beits bestaat er is vele kleuren.

Zelf vind ik onbehandeld hout voor binnen erg mooi. Bijvoorbeeld underlayment, dit zijn constructieve platen die veelal gebruikt worden als vloerplaat of voor het dak. Tegenwoordig zie je underlayment hout steeds meer terug in het interieur.

underlayment13

underlayment10

underlayment12

Ik ben onwijs blij met het eindresultaat, de commode staat perfect in de babykamer. Door de rustige kleuren van de kast kan ik deze altijd over gebruiken. Ook wanneer de functie van commode overbodig is geworden.

 


Trackback van jouw site.

Reacties (4)

 • Avatar

  ilse_vdvxx

  |

  Hij is echt super gaaf!!

  Reply

 • Avatar

  Anoniem

  |

  hoihoi! prachtige commode….de underlayment plaat van jullie is dit vuren? hij is zo licht van kleur

  Reply

 • Avatar

  resy

  |

  hoihoi! prachtige commode….de underlayment plaat van jullie is dit vuren? hij is zo licht van kleur

  Reply

  • Avatar

   Ilse

   |

   Hi! Dankjewel, we zijn nog steeds erg blij met de opgeknapte commode. Ik heb het even nagevraagd, het is inderdaad underlayment van vuren, maar volgens manlief zit er erg veel kwaliteitsverschil in dus daar moet je even op letten. Liefs Ilse

   Reply

Laat een reactie achter