Interieur | Tips voor het inrichten van je huis

Heb je een nieuw huis gekocht en ben je aan het nadenken over de inrichting? Of wil je je huidige huis een make over geven? Hieronder lees je een aantal tips die je mogelijk kunnen helpen bij het inrichten van je huis.

Leuk maar ook heel erg spannend om bezig te zijn het inrichtingen van je huis of het vernieuwen van je interieur. Toen wij drie jaar geleden ons huidige huis kochten heb ik hier nachten van wakker gelegen, wat willen we nou eigenlijk? Welke stijl spreekt ons aan en wat vinden we nu mooi maar ook nog over een aantal jaar. Ik heb wat afgestruind op Pinterest en Instagram maar eigenlijk werd ik overladen met ideeën, ik had zoveel ideeën dat ze nauwelijks samengevoegd konden worden tot één interieur. Nou het zou misschien wel kunnen maar dan was het echt een zooitje geworden al zeg ik het zelf.

blog4

blog2

Dus een beetje hulp hierbij zou wel handig zijn, hieronder vind je de tips die je kunt gebruiken als handvaten. Maar onthoud goed, doe wat jouw hart je ingeeft en wat goed voelt!

blog1

blog6

Zorg dat je huis kloppend is, dat het één geheel is. Dit lijkt vanzelfsprekend en makkelijk maar dat is het niet. Dit kun je onder andere doen door dezelfde vloer in je hele huis te gebruiken. Als je in elke ruimte een andere vloer hebt liggen kan dat wat rommelig overkomen. Wat er ook voor zorgt dat je huis als één geheel aanvoelt is door overal gebruik te maken van dezelfde raambekleding bijvoorbeeld van de firma VELUX

BlogOTTO4

Bedenk van tevoren in welke stijl je je huis graag wil inrichten, kijk goed wat je het meeste aanspreekt. Het maken van een moodboard kan een goed hulpmiddel zijn. Door een moodboard te maken zoek je kritisch naar wat jij mooi vindt. Op het moodboard zie je of de gekozen meubels/kleuren/producten goed bij elkaar passen. Een misser op een moodboards is niet zo erg, dit kost minder dan het uiteindelijk in je interieur aan te moeten passen.

blogByBineke13

Neem de tijd, kijk goed rond. Doe wat goed voelt en bij je past. Je kunt je op verschillende manieren laten informeren maar voel je niet verplicht om voor een bepaalde richting te moeten kiezen. Het inrichten van je huis is het beste gelukt als jij het gevoel hebt dat je je er thuis voelt! Je inrichting is een weerspiegeling van jezelf, je hebt je eigen wensen doorgevoerd.

blogByBineke1


Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter