Interieur | Hout in huis

In mijn interieur zie je veel hout terug, in accessoires, meubels en zelfs in de bouw van ons huis. Hout is sterk en duurzaam, en het heeft een rustgevende uitstraling.

Mijn huis heeft een houten skeletbouw, wat betekend dat de muren, vloeren en het dak voornamelijk uit hout bestaan. Dit geeft het huis extra karakter vind ik. Ook in huis probeer ik dit door te trekken, door zoveel mogelijk gebruik te maken van houten accessoires. Hout is één van de natuurlijke materialen die je terug vind in een scandinavisch interieur, deze grondstof is goed voorradig in Finland, Denemarken en Zweden.

hout25

hout13

hout24

hout8

Ik vind het mooi om hout in zijn pure vorm terug te laten komen, zoals hierboven. Een groot stuk verweerd hout, gevonden in het water. Het leuke is dat mijn man deze heeft gevonden en mee naar huis heeft genomen. Zo ook de houten meetlat die erlangs te zien is, deze geeft de stand van het water aan. Accessoires met een verhaal, ik hou ervan!

hout18

hout20

hout21

hout11

Mijn voorkeur voor hout is niet zo heel vreemd, mijn vader is timmerman en maakt veel zelf van hout. Maar ook mijn schoonvader is erg handig, wat bof ik toch met twee van zulke mannen. Onderstaand tv meubel heb ik samen met mijn schoonvader ontworpen en gemaakt van oude steigerplanken. Het samen bezig zijn en iets moois creëren vind ik erg leuk, ik wil ook nog graag een salontafel maken van hout. Zo leuk om op pinterest en instagram inspiratie hiervoor op te doen. Wie weet komt er binnenkort een blog over mijn nieuwe, zelfgemaakte salontafel!;)

hout9

Woonkamer

 


Trackback van jouw site.

Reacties (1)

  • Avatar

    Sjoukje

    |

    Toch de keus voor een salontafel! Is toch wel erg fijn hoor! Ben heel benieuwd naar welke mooie creatie het zal worden.

    Reply

Laat een reactie achter