Interieur | Gastblogger Sandra

Gastblogger Sandra verteld hoe ze het interieur van iemand anders een metamorfose gaf, een hele uitdaging. In haar blog staan ook een altijd leuke shop tips!

Vorige keer kon je hier in mijn blog lezen over de metamorfose van mijn slaapkamer. Deze keer gaat het over de metamorfose van iemand anders zijn woonkamer. Super leuk natuurlijk, maar ook een grote uitdaging. Ik moest nu rekening houden met iemand anders smaak. Het ging hier om de woonkamer van een ééngezinswoning met de uitstraling van een boerderijtje met twee kleine ramen en luiken. Het huis van een man met een duidelijk mening en er stonden ook al wat goede basismeubels. Er ontbrak alleen sfeer en daar moest ik voor zorgen. Ik begon mijn project ook deze keer met een moodboards.

GastbloggerSandrafoto2

GastbloggerSandrafoto1

In de woonkamer stond een grote grijze hoekbank, een vierkante salontafel van teak en twee lage tv meubels van hetzelfde hout. Ook de eettafel in de keuken was van teakhout. Er stonden vier robuuste bruine leren stoelen omheen. Dit maakte de lange smalle en vrij donkere woonkamer erg gesloten. Je kon niet verder de ruimte inkijken. Als eerste dus andere stoelen! Die moesten een leuning hebben, lekker zitten om lang na te kunnen tafelen en het liefst houten poten hebben. Als kleurpallet had ik gekozen voor donkergrijs en groen, vooral veel groen door planten. De stoel had ik al gezien toen ik het moodboard ging maken. Hij is van Kick Collection en voldoet aan alle eisen.

GastbloggerSandrafoto3

GastbloggerSandrafoto4

Dit gaf al meer warmte aan de woonkamer. Door kussens en een plaid op de bank wilde ik die warmte nog meer benadrukken. Hier had ik wel wat overtuigingskracht voor nodig. De man in kwestie was bang dat zijn inrichting dan te vrouwelijk zou worden. Het woord ‘mancave’ was al een paar keer gevallen. Uiteindelijk vond ik de stoere kussens van aai made with love in diverse grijs en groen tinten en in verschillende maten. Het plaid is van Be Pure Home en de tafellamp is van Label 51. Die bestelde ik beide bij Nasmaak.com (tip!). Het dressoir waar de lamp op staat, heeft de klant uitgezocht. Ik was op zoek naar een open kast of een trolley met een combinatie van hout en metaal, maar de klant is koning! En eerlijk is eerlijk, het past wel goed bij het geheel. De grote vaas op tafel is van VT Wonen en de rest van de potten en kruiken kocht ik bij Vintage Village. Op het tv meubel heb ik ook wat groen toegevoegd door er cactussen in terra cotta bloempotten op te zetten.

GastbloggerSandrafoto5

Mijn opdrachtgever heeft nu een sfeervolle woonkamer, waar hij nog veel gezellige etentjes met vrienden kan hebben. Hopelijk gaan er meer van dit soort leuke projecten volgen én heb ik jullie weer kunnen inspireren met mijn verhaal.


Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter