Interieur | De basis van je interieur

Het allerbelangrijkste in je huis zijn de muren en de vloer. Dit is de basis van je interieur. Tegelijkertijd is dit ook het moeilijkste, er zijn zoveel keuzes. Dit is helemaal afhankelijk van je wensen en de stijl die je voor ogen hebt.

In ons huis hebben we gekozen voor een lichte witte basis. De muren, deuren en plinten zijn in een wittint geschilderd. Onze muren en plafonds hebben we laten spuiten, ik wist niet dat dit kon maar we zijn er erg tevreden over. Het zoeken naar de juiste vloer was wat moeilijker. Een vloer is sfeerbepalend en moet aan je persoonlijke wensen voldoen. Je bent toch op zoek naar een vloer die jaren lang mee kan. We waren het er al snel over eens dat het een lichte vloer moest worden. Maar dan heb je nog zoveel keuzes. Kies je voor een houten vloer, pvc, gietvloer of voor laminaat. Wij hebben gekozen voor een witgrijze laminaatvloer van het merk VTwonen, de vloer kiezel. Deze vloer hebben wij door het hele huis gelegd, op de onder- en bovenverdieping.

FullSizeRender-20

Onze stijl beschrijf ik als scandinavisch; veel wit, hout, basic, natureltinten, grijs en zwart. Een scandinavisch interieur kenmerkt zich door strakke lijnen en een minimalistische vormgeving. Voorop in de inrichting staan comfort en functie bij een scandinavisch interieur. Er wordt weinig gebruik gemaakt van accessoires, hierdoor wordt de aandacht niet teveel afgeleid en komen de accessoroires die er wel staan goed tot hun recht. In een scandinavisch interieur voert wit meestal de boventoon, de witte kleur wordt aangevuld met grijs, zwart en natuurlijke tinten. Als er toch gekozen wordt voor kleuren zijn dit meestal pasteltinten. Hout is één van de natuurlijke materialen die je terug vind in een scandinavisch interieur, deze grondstof is goed voorradig in Finland, Denemarken en Zweden. Vandaar dat je dit ook veel terug ziet in een scandinavisch interieur.

 

FullSizeRender-23 FullSizeRender-16                                                                                                                                            FullSizeRender-18 FullSizeRender-19

 

Mijn favoriete merken die scandinavische woonaccessoires verkopen zijn Bloomingville, House Doctor, Hay en Ferm Living.

 


Trackback van jouw site.

Reacties (1)

  • Avatar

    Sjoukje

    |

    Leuke stukjes weer! Vergeet het leuke shoppen bij Sissy boy niet : )En wel eens bij RestyleXL geweest? Zo gaaf Ils…jouw houten meubel op maat gemaakt,in je eigen stijltje. Kringloop is ook wel echt favo♡

    Reply

Laat een reactie achter