Interieur | Binnenkijker &mar

Benieuwd naar de binnenkijker die &mar heeft gemaakt van ons huis, lees dan snel verder..

ILSE EN HAAR MAN IVO OVER INTERIEUR EN MEER!

Onlangs waren wij bij Happyjune, oftewel Ilse en haar té leuke gezin! Samen met haar man (Ivo), zoon (Raf) en dochter (Vieve) woont ze in Mook, een dorp in de buurt van Nijmegen. Ilse runt een succesvol blog in combinatie met een webshop. Wat een feest was deze middag! Van drukte en gezelligheid met de kids tot super leuke gesprekken met Ilse & Ivo. Met als resultaat een bijzonder mooi eindresultaat van deze eerste PEAK-A-BOO.


STEL JEZELF EENS VOOR…

Ik ben Ilse, 29 jaar, en woon in Mook. Als beroep ben ik seniorverpleegkundige en werk 3 dagen per week in Nijmegen. Verder heb ik mijn eigen blog en webshop. Én twee lieve kindjes Raf & Vieve en een lieve man, Ivo.

Hoe heet je blog? En hoe ben je op deze naam gekomen?

Mijn blog heet Happyjune, ik was eigenlijk in juni uitgerekend van Vieve en toen dacht ik June en Happy heeft mijn zus ervoor verzonnen dus zo ontstond Happyjune en uiteindelijk werd ze in mei geboren, tja de natuur he! Ik kan met deze naam ook nog heel veel kanten op, mocht ik nog een keer wat anders willen doen met de site.

En je webshop, vertel daar eens meer over!

Bij de blog Happyjune heb ik een webshop waar ik zelf ontworpen kaarten, posters, agenda’s, lampen & tapasplanken (die Ivo zelf maakt) verkoop. Ivo probeert altijd dingen, hij is altijd aan het klussen in de schuur en zo ontstond de bloklamp (die inmiddels heel populair is). Dat is eigenlijk een groot eikenhouten blok met een peer erin. Op een gegeven moment moest er iets bij en toen ben ik op het idee van tapasplanken gekomen en op een gegeven een draadcactus. Daarom is het fijn dat Ivo zo handig is want hij kan dat allemaal maken!

“Ivo: Het is gewoon een beetje proberen en als we dan iets leuks tegen komen of wat bij de website past dan gaan we dat maken”.

Hoe zijn jullie bij dit huis gekomen? 

Voorheen woonden we in Ottersum, een heel klein dorpje, daar hebben we vijf jaar gewoond maar zaten we uiteindelijk niet op onze plek. We verkochten het huis eigenlijk heel erg snel en toen kwamen wij in dit huis wat eigenlijk het huis is van mijn ouders dat zij toen nog verhuurden. En eigenlijk kwamen mijn ouders met het idee of wij dit huis niet wilden kopen. Ongezien hebben wij het toen gekocht! In dit huis hebben we echt alles verbouwd, gestript en opgeknapt.

Wat sprak je aan, aan dit huis? 

Nou, eigenlijk sprak me niks aan, haha! Ik had wel een idee en met behulp van oa Pinterest kon ik uiteindelijk een plaatje maken in mijn hoofd van hoe ik het voor me zag. Toen dacht ik; dit huis moet gewoon licht worden. Ik had de meubels al verzameld in mijn hoofd, zo wilde ik een grote eikentafel en dat kon ook allemaal hier. De meeste inspiratie haal ik van Pinterest, en Ivo maakt het dan allemaal zelf (Wij weten in ieder geval waar wij moeten zijn)!

“De meeste inspiratie haal ik uit Pinterest”

Is jouw interieur zoals beschreven staat op het bord ‘’Natural projection of the soul’’ ook wie jij bent?

Ja, ik denk het wel. Het is iets waar ik me fijn bij voel, waar wij ons allemaal fijn bij voelen. De grote hoeveelheid licht geeft zoveel rust en ruimte. Het staat hier naar mijn idee ook niet helemaal vol. Ik hou niet van rommeltjes en frutseltjes, dat maakt mij altijd heel erg onrustig. Ik ben altijd bezig met opruimen, ik kan niet tegen rotzooi. Sommige mensen zeggen weleens, het lijkt hier wel een ziekenhuis, maar ik hou gewoon van rust. (@Happyjune wij vinden het allesbehalve een ziekenhuis!)

In de meeste gevallen beslissen vrouwen over het interieur, maar als ik zo naar jullie kijk denk ik dat jullie dit beide doen?

Ilse; vaak bedenk ik het of zoek ik het uit, en Ivo maakt het vervolgens. Ivo vindt eigenlijk ook alles wel goed. Het maakt hem niks uit! Soms vraag ik nog weleens welke stoel vindt jij mooi? Maar eigenlijk vindt hij alles goed. Ivo; “alleen de tafel vond ik wel heel erg belangrijk”. Ik kijk vooral hoe ik dingen het mooist kan maken of ophangen. Zo doen we dat samen!” Ilse; daar ben ik ook heel blij mee dat hij dat allemaal kan. (Geef ons allemaal zo’n man!)

Hoe ben je op deze IXXI gekomen? Het is namelijk echt een opvallende verschijning in jullie huis.

Ik was op zoek naar een zwart-wit foto met een niet herkenbaar gezicht. Dit was niet de originele foto, wat een beetje de vraag was of hij dan wel scherp genoeg zou zijn. Maar ik vind juist het effect wel leuk dat pixelachtige en van een afstand zie je de foto wel duidelijk. Het is anders echt een hele lange kale muur, dus er moet wel echt iets hangen. En het voordeel van een IXXI is dat je het heel makkelijk kan verwisselen!

Ik ben zelf zo iemand die denkt; ‘’Kom schuur dat ding af en twee keer een laagje schilderen ‘’ maar zo werkt het dus echt niet! 


Jullie lievelingsplekje in huis? Ik kan hem eigenlijk al bijna raden denk ik!

De tafel, wij zitten eigenlijk altijd hier! Ontbijten, eten, maar ook op vrijdagavond met mijn zusjes of vrienden die gezellig komen borrelen. Je kunt aan alle kanten zitten, de kinderen kunnen aan de ene kant kleuren en ik zit hier ook vaak op mijn laptop te werken. Het is echt een hele fijne tafel!

En jullie lievelingsstuk? 

Eigenlijk is die er pas net. Dat is het tafeltje bij de bank. De vader van Ilse heeft deze geschilderd en daar ben ik echt heel blij mee. Veel schilderuren zitten daarin, want het karretje was helemaal versplinterd dus er moest echt veel aan gebeuren. Ik ben zelf zo iemand die denkt; ‘’Kom schuur dat ding af en twee keer een laagje schilderen”, maar zo werkt het dus echt niet!


Trackback van jouw site.