Interieur | 5 tips voor saaie muren

Heb je ook van die mooie wit geverfde muren? Maar toch mis je iets, de muren kijken zo kaal. Er is meer dan alleen een tulpenschilderij…

Lovewarrior4 craspedia6 Kesbeke tafellamp

Tijdens de verbouwing van ons nieuwe huis hebben wij gekozen voor strak gestucte witte muren. We hoopten dat dit rust uit zou stralen, dit doet het ook zeker maar soms oogt het wat onpersoonlijk en kil. Wij hebben ons huis een gezellige en warme sfeer gegeven door het ophangen van een ixxi. Lees hieronder hoe je dit nog meer kunt doen.

1. Het ophangen van een Ixxi. Op instagram kom je erg veel ixxi’s tegen, maar wat is dat nou precies? Ixxi is een wanddecoratie bestaande uit vierkante kaarten en koppelkruisjes. Kaarten kunnen gemakkelijk worden gewisseld of aangevuld, zodat je ixxi up-to date blijft. Je kunt gebruik maken van de beeldenbank van ixxi, een grote collectie met veel beelden. Maar je kunt ook kiezen om van een eigen foto of foto’s een ixxi te laten maken. De kaarten zijn 0,33 mm dik, kreukvast, vochtwerend en UV bestendig. Zelf heb ik gekozen voor een afbeelding van Pinterest, deze heb ik gebruikt voor de ixxi.

craspedia3

craspedia5

craspedia6

2. Love warriors. Op dit moment is het helemaal hip, de love warriors. Dit zijn unieke ‘treasures’ die over de hele wereld verzameld zijn door een team van mensen. Love warriors zijn super stoere afbeeldingen die je kunt bestellen via internet. Zelf heb ik hier ook een muur mee gedecoreerd. Ik ben helemaal blij met het eindresultaat. Het geeft een speels maar stoer effect.

Lovewarrior4

Lovewarrior.2

Lovewarrior.1

Lovewarrior.3

3. Lambrisering verven. Het verven van een lambrisering is ook erg tof, door het verven van de helft van de muur geef je je interieur snel een nieuwe look. Belangrijk om de lijn met tape af te plakken op je muur om zo een strakke lijn te krijgen. Zelf zou ik dit nog graag op de slaapkamer willen doen achter het bed, wij hebben het hoofdbord weggehaald omdat deze zoveel stof stond te vangen. Nu mis ik toch iets achter het bed.

4. Het neerzetten van lijsten. Ja je leest het goed, neerzetten en niet vast zetten. Zelf vind ik het zonde om voor alles gaten te boren in de glad gestucte muren, het neerzetten van lijsten geeft een mooi effect en het is gemakkelijk te wisselen. Zelf gebruik ik altijd grote zwarte lijsten van de Ikea, 50 x 70 cm. Het fijne hieraan is dat er geen glas in zit maar dit gemaakt is van polystyreen.

lidlvaasjes4 hout9 Woonkamer

5. Foto als behang. Wil je de ruimte nog groter laten lijken? Kies dan voor fotobehang, door de diepte van de foto lijkt de kamer nog groter.


Trackback van jouw site.

Reacties (2)

 • Avatar

  ilse_vdvxx

  |

  Leuke tips Ilse

  Reply

 • Avatar

  Soohme

  |

  Woow superrr mooi lieverd..mooie prints heb je uitgekozen! Erggg leuuk om te lezen en superrr mooie foto’s!
  Dikke Sharita

  Reply

Laat een reactie achter