DIY | Betonnen kruisjes

Tijd voor een leuke DIY. Voor ons zoontje Raf kochten we een tijd geleden metalen lockerkasten. Deze staan onwijs stoer op een kinderkamer.
Ik wilde ze graag opleuken met onder andere leuke kaarten. Het vastplakken met washitape wilde ik eigenlijk vermijden dus bedacht ik wat anders. Magneten, hierdoor kun je snel en gemakkelijk wisselen van decoratie op de kast.

Op internet vond ik geen magneten naar mijn wens dus ben ik op internet gaan zoeken naar een mal, een siliconen mal. Je vind de mallen in allerlei vormen en prijzen! Jeetje wat schrok ik daarvan. De prijzen zijn zo uiteenlopend. Net op het moment dat ik een mal voor 16 euro wilde gaan kopen kwam ik op de site van 2cheap, hier worden de siliconen mallen aangeboden voor 1,95. Je kunt ze vinden op de site onder siliconen ijsblokvormen. Let op! Je moet wel voor minimaal 5 euro bestellen maar ze bieden echt van alles aan op hun site. Ze leveren ontzettend snel dus ik vind het een aanrader.

FullSizeRender-7

Voor het vullen van de mal heb ik wit cement gebruikt, dit heb ik gekocht bij de praxis. Wit cement van het merk Beamix. Het is poeder die je moet mengen met water. De verhouding is 1 op 1 wat wil zeggen, evenveel water als cement. Hiermee vul je de mal.

FullSizeRender-8

FullSizeRender-9

Dan is het een kwestie van uitharden, noem je dat zo?! Nou, in ieder geval wachten tot het beton hard is geworden. Dit vraagt wel even geduld, dit duurt een paar dagen. Het is de kunst om er in de tussentijd niet aan te komen. Want anders scheuren/breken de kruisjes.

 Zodra de kruisjes uitgehard zijn kun je ze gemakkelijk uit de mal duwen. Er zit een mooie afgeronde kant aan de kruisjes en een wat ruwere kant. Op de ruwe kant plak ik met seconde lijm een magneetje vast. De magneetjes kun je kopen bij hobbydoos. Per 10 magneetjes betaal je 2,49 euro. Let wel op dat je magneetjes niet te klein zijn, dan zijn ze niet zo krachtig en zullen ze niet blijven zitten en eraf vallen.
 IMG_6777 FullSizeRender-10FullSizeRender-13FullSizeRender-11
Klaar is Kees! Als ik het kan kan jij het al helemaal, succes!

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter