Binnenkijker door Casamore

Benieuwd naar de binnenkijker die Casamore heeft gedaan in ons huis? Lees je mee?

Een hele tijd geleden stond er op instagram een oproep voor een binnenkijker door Casamore, door een vriendinnetje werd ik in het bericht getagt. Afgelopen zomer was het zover, Sanne en Carolie van Casamore kwamen langs ons huis te fotograferen. Super spannend, voor het eerst kwam er iemand om foto’s te maken van ons interieur. Spannend en heel leuk.

Stiekem was ik best een beetje zenuwachtig, vinden ze het wel mooi? Ik ben lyrisch over ons interieur maar is het wel mooi genoeg om er een eind voor te rijden en foto’s van te maken? Om half 2 stonden Sanne en Carolie voor de deur, eigenlijk was het meteen gezellig. Weg gezonde zenuwen en hallo gezellig gesprek. We hebben eerst lekker buiten gezeten en gezellig gekletst. Wat een lieve meiden zijn Sanne en Carolie. Oprecht geïnteresseerd, één en al luisterend oor. We hebben het gehad over onze vorige woning en de verhuizing naar ons huidige huis, waar de passie voor interieur is ontstaan en waar de spulletjes uit ons huis vandaan komen.

Ik vind het leuk om tijdens zo’n gesprek erachter te komen wat voor een goed team mijn man Ivo en ik eigenlijk zijn. Samen bedenken we zoveel leuke dingen voor in huis, en vervolgens maakt Ivo gewoon bijna alles zelf. Het interieur is echt van en door ons! Fijn om de gesprekken te delen met andere, dan merk ik weer hoe trots ik op Ivo ben!

Even over Casamore, Sanne en Carolie hebben samen een interieuradvies en styling bedrijf opgezet vanuit hun passie voor wonen, interieur en styling. Zo stoer, twee vriendinnen die goed doordacht en weloverwogen samen van hun hobby hun werk hebben gemaakt. Je merkt dat ze het super leuk vinden om te doen, dat ze enorm toegewijd zijn en liefde hebben voor hun vak. Vanuit hun ervaring en opleiding op het gebied van interieuradvies adviseren ze je graag hoe je je huis persoonlijk kunt maken. Maar wat ik ook onwijs tof vind is dat Casamore graag helpt bij de styling van je feest of evenement. Hoe gaaf is dat? Een perfect gestyled door Sanne en Carolie. Het is dat we al getrouwd zijn anders had ik wel geweten door wie ik alles zou laten stylen:)

Hieronder vindt je de blog geschreven door Casamore:

Scandinavische woonkamer | binnenkijken in mook

Geplaatst in  | Tags : 

Soms kom je in een huis, waar je zo zelf zou willen wonen. In het idyllische dorpje Mook staat zo’n huis. Komende weken delen we een aantal ruimtes van Ilse’s interieur op de blog! Vandaag het eerste deel van de woning; de woonkamer. 

vrijstaand wonen

Ilse woont samen met haar man Ivo en twee kinderen, Raf (3 jaar) en Vieve (half jaar) in een prachtig vrijstaand huis in Mook. Mook is een klein dorpje, vlakbij de Duitse grens, waar veel unieke huizen staan. Dit komt met name doordat er weinig nieuwbouw is. Mook is namelijk een klein dorp, waar weinig starters zich vestigen. De mensen die er komen wonen, hebben vaak een binding met het dorp; zoals Ilse en Ivo hebben doordat beide familie’s hier wonen. Ze wonen naast Ilse haar ouders en twee zussen wonen op loopafstand, zo heeft Ilse altijd oppas in de buurt voor haar kinderen. Doordat het huis vrijstaat, heeft ze samen met haar gezin toch lekker haar eigen plekje.

verbouwing

Doordat er weinig nieuwe huizen gebouwd worden, bestaat het aanbod van huizen in Mook uit bestaande -oudere- huizen. Zo ook met het huis van Ilse en Ivo. Het huis konden ze via de ouders van Ilse overnemen en was ook al wat ouder en vrij vervallen. Voordat Ilse en Ivo er konden gaan wonen was er een flinke verbouwing en grote schoonmaak nodig. Nu, twee jaar later, wonen ze met veel plezier in hun nieuwe huis met prachtig interieur.

casamore-binnenkijker-ilse-mook-188
casamore-binnenkijker-ilse-mook-171
casamore-binnenkijker-ilse-mook-184
casamore-binnenkijker-ilse-mook-127

woonkamer

Ilse heeft een sterke voorkeur voor basic, neutrale kleuren. Hierdoor kan veel gecombineerd en gewisseld worden met accessoires. Met name door posters en prints wordt levendigheid in het interieur toegevoegd. De afbeeldingen op deze posters kiest Ilse zorgvuldig uit en deze maken het interieur dan ook persoonlijk; ze stralen onderwerpen en kleuren die bij het gezin passen.
De eettafel heeft een warme uitstraling en is een eyecatcher binnen de ruimte, door de houtkleur die deze heeft. Ze steekt hiermee af van de vloer en muren. Door de keuze van verschillende stoelen om de eettafel wordt een speels effect gecreëerd.

In heel het interieur is zichtbaar dat Ilse en Ivo van licht houden. Ook in de keuze voor de raambekleding is hier rekening mee gehouden. De hoeveelheid licht die doorgelaten wordt is te doseren en wordt niet tegengehouden door bijvoorbeeld stoffen gordijnen.

Voor het opbergen van speelgoed en losse spullen heeft Ilse gekozen voor kistjes op wielen, die ze onder de tv-kast kunnen rollen. Hierdoor ligt het niet in het zicht, maar is het wel snel te pakken.

de vloer

De vloer heeft een unieke look en lichte uitstraling, waarop de meubel- en interieurstukken goed tot hun recht komen. Ilse vertelt dat ze regelmatig complimenten krijgen over deze vloer, maar zij er helaas minder tevreden mee zijn. De vloer geeft namelijk op sommige plekken kieren, waardoor hij niet overal even goed meer aansluit. Wat betreft de kleur en look van de vloer zijn ze nog wel steeds erg blij met hun keuze.

casamore-binnenkijker-ilse-mook-119
casamore-binnenkijker-ilse-mook-122
casamore-binnenkijker-ilse-mook-132
casamore-binnenkijker-ilse-mook-120
casamore-binnenkijker-ilse-mook-141
casamore-binnenkijker-ilse-mook-125
casamore-binnenkijker-ilse-mook-135

ixxi

‘Dagelijks krijg ik de vraag waar ik de Ixxi achter de eettafel heb laten maken’. Via haar Instagram en blog (HappyJune) krijgt Ilse regelmatig vragen over haar interieur, waaronder de grote Ixxi achter de eettafel. Ilse wilde graag een grote afbeelding op deze grote kale muur, die wandvullend zou werken. Dat is met deze Ixxi helemaal gelukt! De pixelgrootte was eerst een probleem, maar nu blijkt het juist een heel gave uitwerking te hebben dat de afbeelding niet 100% zuiver is.

Aan de andere kant van de woonkamer hangt ook een Ixxi. Dit is een afbeelding van Ilse toen ze zwanger was van hun dochtertje Vieve en heeft dus een heel speciale betekenis.

 eigen webshop

Door de verbouwing en alles wat hiervoor moest gebeuren qua exterieur en interieur, ontdekte Ilse een nieuwe passie! Wat begon met nieuwe inspiratie zoeken voor haar eigen huis, is uitgegroeid tot een eigen webshop met toffe (zelfgemaakte) producten; Happy June.

Ivo is erg handig. Door zijn flexibele baan heeft hij daarnaast redelijk veel vrije tijd om lekker te klussen. Hij vind het leuk met hout bezig te zijn en maakt hiervan dan ook woonaccessoires die Ilse in haar shop verkoopt. Zo hebben ze een mooie samenwerking waarin ze beide hun passie kwijt kunnen.

casamore-binnenkijker-ilse-mook-129
casamore-binnenkijker-ilse-mook-169
casamore-binnenkijker-ilse-mook-155
casamore-binnenkijker-ilse-mook-186
casamore-binnenkijker-ilse-mook-187
casamore-binnenkijker-ilse-mook-152
casamore-binnenkijker-ilse-mook-149
casamore-binnenkijker-ilse-mook-166
casamore-binnenkijker-ilse-mook-148
casamore-binnenkijker-ilse-mook-176
casamore-binnenkijker-ilse-mook-177
casamore-binnenkijker-ilse-mook-182

grote tuin

Om het huis is een grote tuin. Ilse en Ivo hebben gekozen voor veel gras, wat fijn is voor de kinderen om te kunnen spelen. Voor deze kleintjes hebben ook een groot speeltoestel en trampoline hun plek gevonden. Op het ruime terras is voldoende ruimte om fijn te kunnen zitten en aan tafel te dineren als een zonnetje met warme temperatuur dat toelaat. Een frisgroene heg geeft de grens van de tuin aan en een hek geeft toegang tot de tuin van de ouders van Ilse. Dit is ook gemakkelijk met de kinderen, die zo makkelijk bij opa en oma langs kunnen gaan.

toekomstplannen

Ilse en Ivo zijn na de verbouwing erg tevreden met hun huis. ‘Natuurlijk blijf je altijd dromen en zijn er zeker nog dingen die we zouden veranderen. Zo is onze volgende wens een nieuwe keuken te plaatsen. Maar hier zijn we nog over aan het nadenken hoe we dit precies willen vormgeven.’ Met het huidige interieur kunnen ze ook zeker heel gelukkig zijn! Deze ruimtes stralen een rust en licht uit en bevatten zeker ook hele persoonlijke accessoires.

meer zien?

Vind je het leuk om meer inspiratiefoto’s in Ilse’s huis te zien? Binnenkort komt een volgende ruimte uit deze woning online! Tot die tijd kun je meer inspiratie vinden op instagram en facebook.

 


Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter