Binnenkijken | Scandinavisch wonen

De vorige binnenkijker is zo goed bevallen dat ik nog een heel mooi huis wil laten zien op mijn blog. Dit keer het huis van Ilse, mijn naamgenootje hihi! Ze heeft een prachtig huis ingericht in Scandinavische stijl.. Lees snel mee hoe Ilse haar huis beschrijft! Er schuilt een prachtig verhaal achter haar huis.

De bouw van ons huis is in 2011 afgerond. Het huis is grotendeels zelf gebouwd en staat op een erg unieke, betekenisvolle plaats. Mijn grootouders woonden hier voorheen. Het voormalige huis is volledig gesloopt maar de oude verschijningsvorm en karakteristiek moest in het nieuwe huis terugkomen. Dit is ook gebeurd. Soms gaan m’n gedachten terug en zie ik mezelf als kind rondwandelen in onze tuin. Heel bijzonder. Ik zou onze interieurstijl omschrijven als Scandinavisch, modern, puur en licht. In ons huis maken we gebruik van een basis van wit, zwart, grijs en eikenhout. Daarbij vul ik aan met diverse materialen, kleuren en accessoires. Soms met een kleurtje. Onze huidige accentkleur is mintgroen. Ik wissel graag af.

Binnenkijkenilse3

Mijn favoriete plek in huis, is toch wel de bank. Heerlijk uitzicht naar de omliggende tuin, weilanden en het bos. Ik kan er echt van genieten.

Ik ben een echte koopjesjager. Ik geniet ervan om iets moois bij een kringloopwinkel te scoren, ook snuffel ik veel op marktplaats naar koopjes. Als je goed zoekt en geduldig bent kun je prachtige dingen scoren. Bijna de volledige inrichting is tweedehands aangeschaft. Ik wissel dit af met een nieuwe/duurdere aankopen van designers en winkels. Ik koop graag bij Hema en Ikea. Mijn vriend is handig  en maakt ook veel dingen zelf.

Binnenkijkenilse7

De slaapkamer van onze zoon is beduidend anders dan onze inrichting. Het is meer industrieel, werelds, en stoer met hier en daar blauwe accenten. Zijn lievelingskleur. De basiskleuren wit, grijs en zwart zijn ook hier terug te vinden als basis. Hij voelt zich er erg thuis.

Binnenkijkenilse6

De bovenverdieping is lichter ingericht dan de benedenverdieping. Al het zwart wordt er vervangen door zachte en lichte wit en grijs tinten. Het geeft een frisse sfeer in de slaapkamer. Heerlijk om in het licht wakker te worden.

Onze badkamer is een heerlijke ruimte. Het prachtige vrijstaande bad en de bijhorende wastafel hebben we per toeval kunnen bemachtigen. We zijn er nog steeds erg blij mee. Het bad is erg tijdloos en past erg goed bij de basis van ons gehele huis.

Binnenkijkenilse14

Onze keuken is een echte leefkeuken. De eethoek heeft er een eigen plekje gekregen. We hebben een bank aan de wand staan. Dit idee werd geboren op één van onze Oostenrijkse skivakanties. De bankjes daar gaven zo’n gezellige/huiselijke sfeer dat ons enthousiasme groeide om een eigen bankje thuis te hebben. Wij kozen bewust voor een combinatie met stoelen. Onze keuken/eetkamer bevindt zich op de donkerste plaats van het huis. Voor ons de reden om hem licht te houden. In de deur zijn metalen panelen geplaatst waardoor er met magneten op gehangen kan worden. De tafel maakte mijn vriend zelf van een oude tafel uit de familie.

Binnenkijkenilse8

We hebben gekozen voor een niet veelvoorkomende kleur voor onze keuken, namelijk hoogglans champagne metallic. De keuken wordt afgestyled met zwart en witte kleurige details. De kleur van de keuken komt hier en daar nog subtiel terug in het interieur.

Binnenkijkenilse2

We wonen in een landelijke omgeving. We hebben een grote tuin waardoor het moeilijker is om het gezellig te maken. Dit hoekje is sinds kort compleet gemaakt. Het maakt het buiten zitten nu al leuker. Ik zit er regelmatig een magazine te lezen terwijl zoonlief heerlijk in de tuin speelt. We zijn druk bezig met het eigenhandig plaatsen van een overkapping, zodat we langer van de zomeravonden kunnen genieten. Ik kijk er al helemaal naar uit om het te in te richten en te decoreren en er te zitten.

Binnenkijkenilse9

Onze woonkamer heeft veel symmetrie. De haard is het duidelijke middelpunt. Aan beide zijden zijn openslaande deuren geplaatst waardoor de ruimte heel flexibel is. Er komt zo ook veel licht binnen en dat is fijn. De schouw is sinds kort zwart geschilderd, we zijn er erg blij mee. Voorheen was hij donkergrijs maar dit geeft meer rust in het geheel.

Binnenkijkenilse5

De grote kast zorgt voor veel bergruimte maar is daarnaast ook een uitstal plaats voor de woonaccessoires. De grote dubbele hoekbank staat midden in de ruimte. De kleine tafeltjes maken het geheel speels en zijn gemakkelijk ergens bij te zetten.

Binnenkijkenilse10

Aan de wand hangen verschillende afbeeldingen, ik wissel ze regelmatig af. Ik vind het belangrijk dat er zowel persoonlijke dingen te vinden zijn als andere afbeeldingen. Die combinatie geeft de eigenheid en laat zien dat het echt van ‘ons’ is. In de woonkamer staan op dit moment een trolley en een pronkrek. Deze zijn gemakkelijk te verplaatsen en geven dus mogelijkheden om af te wisselen. Daar hou ik van.

Binnenkijkenilse11

Groen in huis is voor mij een echte musthave. Het is de gevoelsmatige finishing touch in het interieur. Ik hou van seizoensplanten en -bloemen en schaf regelmatig iets nieuws aan. Sinds kort heb ik ook verticaal groen. In macramé hangers aan een gordijnroede. Stijlvol, eigentijds en gemakkelijk te verzorgen.

Binnenkijkenilse12 Binnenkijkenilse1

Groetjes, Ilse

Op instagram te vinden onder de naam @ilse_vdvxx

 

Lijkt het je ook leuk om je huis te laten zien op mijn blog? Stuur dan een mailtje naar ilse@happyjune.nl..


Trackback van jouw site.

Reacties (3)

 • Avatar

  Ilse_vdvxx

  |

  Dank je wel, wat kijkt dat leuk.

  Reply

  • Avatar

   Ilse

   |

   Gaaf he, je hebt ook een prachtig huis!

   Reply

 • Avatar

  Sjoukje

  |

  Wat n mooi huis! En echt een huis met een verhaal, dat vind ik zo mooi. Eigenheid qua inrichting, prachtig!! De kleur van de keuken, love it. En de badkamer, ook al zo bijzonder. Mooie binnenkijker dit!

  Reply

Laat een reactie achter